Доступність посилання

ТОП новини

Міністри енергетики Європейського Союзу проведуть 4 січня позачергове засідання


У Європі побоюються, що конфлікт між Києвом і Москвою довкола поставок газу – може дезорганізувати газовий транзит із Росії до європейських країн через українську територію.

У Європі побоюються, що конфлікт між Києвом і Москвою довкола поставок газу – може дезорганізувати газовий транзит із Росії до європейських країн через українську територію.

Російський «Газпром» відповів відмовою на – пропозицію Президента України Віктора Ющенка - продовжити до 10 січня переговори щодо цін на газ.

Російська газова компанія підтвердила, що зупинить постачання палива до України 1 січня о 10 годині ранку, якщо сторони не підпишуть контракт.

Керівник російського «Газпрому» Алєксєй Міллер заявив: «У випадку, якщо в години, котрі залишаються до початку нового року Україна - не підпише контракт на закупівлю газу - 1-го січня о 10-ій годині за московським часом будуть повністю припинені поставки газу споживачам України з території Російської Федерації. Дії будуть чіткими і рішучими!».

Президент України сьогодні запропонував російській стороні залучити для вирішення проблеми міжнародних експертів і протягом першої декади січня підписати необхідні угоди.

Віктор Ющенко пропонував до вирішення питання залишити ціни на попередньому рівні.

А учора Віктор Ющенко відкинув пропозицію президента Росії Володимира Путіна, щодо можливого надання Україні з боку Росії кредиту для оплати за російський газ.

Віктор Ющенко: “Говорячи про українську ціну, ми дуже вдячні за пропозицію таких кредитів, але Україна не потребує цих кредитів. Україна буде розраховуватися своїми коштами за зрозумілу, правильно сформовану, об’єктивно сформовану ціну”.

Сьогодні прем’єр-міністр України Юрій Єхануров заявив, що в разі підвищення Росією цін на паливо українська сторона може переглянути вартість оренди Чорноморського флоту в Криму.

Російський «Газпром» наполягає на підвищенні ціни на «блакитне паливо» у понад 4-ри рази, до 230-ти доларів за одну тисячу кубометрів.
XS
SM
MD
LG