Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти на Прикарпатті протестують проти рішень влади.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 2 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Журналісти газети „Коломийський вісник”, яка виходить на Прикарпатті, протестують проти дій місцевої влади. Причина конфлікту в тому, що міська влада свого часу віддала приміщення редакції під банківську заставу.

На Івано-Франківщині вже давно не було конфліктів між владними структурами та мас-медіа. Однак неприємна традиція, очевидно, знову повертається. Протистояння між владою та пресою загострилося саме в час новорічних та різдвяних свят. Цього разу проти рішень місцевої влади протестував трудовий колектив газети „Коломийський вісник”. Журналісти навіть вдалися до голодування в приймальні міського голови Коломиї Богдана Юращука. За словами головного редактора газети, до такого кроку колектив вдався через те, що тривалий час не вирішувався конфлікт між міською владою Коломиї та газетою.

Варто зауважити, що співзасновниками „Коломийського вісника” є міська рада та трудовий колектив редакції. Причина конфлікту виникла ще на початку минулого року. Міська влада, як повідомили працівники газети, віддала приміщення редакції під банківську заставу. Ще тоді журналісти пропонували чиновникам віддати під заставу якесь із приміщень, що належить державним структурам. Працівники редакції тричі шукали захисту в суді і намагалися скасувати це рішення.

Конфлікт також став причиною припинення фінансування газети міською радою. З лютого 2005 року журналісти не отримували заробітної плати. Під час попереджувального одноденного голодування редактор газети заявив мерові міста, що якщо влада Коломиї не виконає фінансові зобов’язання перед редакцією, то колектив розпочне тривалу акцію протесту. Очевидно, таку акцію журналісти розпочнуть вже в перші дні нового року.
XS
SM
MD
LG