Доступність посилання

ТОП новини

Кримінальний бізнес у Дніпропетровську.


Геннадій Сахаров Дніпропетровськ, 13 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Останнім часом у Дніпропетровську поширився кримінальний бізнес на гральних автоматах.

У Дніпропетровську за дорученням міського голови розпочата ліквідація гральних автоматів, встановлених на вулицях міста без будь-яких документів і дозволів. Власники тих автоматів, встановлених переважно біля гральних салонів, на попередження контрольних органів не реагували, податки з прибутку від тих автоматів не сплачували. Автомати підключалися до електромережі без дозволів і лічильників.

М’яка реакція міської влади на прямі крадіжки енергії і незаконний бізнес дивує - гральне устаткування спочатку було запропоновано демонтувати самим власникам., котрі це попередження зігнорували.

Демонтаж автоматів, на відміну від відомих «одноруких бандитів» названих безрукими бандитами, бо гравець у процесі гри жодної участі, крім вкидання монет у щілину, не бере, розпочався з околиць міста. Автомати за участю представників міськвиконкому і співробітників міліції опечатуються і передаються на збереження. На власників складаються акти і передаються до суду. Але не завжди. Частіше представники влади дають змогу власникам автоматів забрати з них гроші і демонтувати автомати самостійно.Усього на вулицях міста незаконно встановлені 79 гральних автоматів, з яких близько третини вже ліквідовані.

незаконний гральний автомат
Кореспондент Радіо Свобода спостерігав за ліквідацією автоматів на проспекті Гагаріна біля гральних салонів «Невада» і «Рояль Флеш». Працівники грального салону провели останню інкасацію грошей з з автомату, погрожуючи журналістові, котрий фотографував той процес. Нагадування про Кримінальний кодекс змусило гарячих хлопців охолонути. Жінка, яка мала намір зіграти на автоматі, який вже був відключений, сказала:

«Іду ото, 50 копійок є у руці, ну, думаю, та ну, вкину, а може якось удача повернеться. В більшості все одно програєш. То той азарт»

Кримінальний бізнес на гральних автоматах на вулицях Дніпропетровська припиняється.
XS
SM
MD
LG