Доступність посилання

ТОП новини

Активісти Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” пікетували сьогодні міськради шести кримських міст – Симферополя, Севастополя, Керчі, Ялти, Євпаторії і Феодосії


Основна їх вимога – звернення місцевих депутатів до російського керівництва із закликом “повернення Криму під юрисдикцію Росії”.


Основна їх вимога – звернення місцевих депутатів до російського керівництва із закликом “повернення Криму під юрисдикцію Росії”.

У звернення активістів Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” мовиться, що вони живуть “у ворожій державі, головними принципами якої є брехня, правове свавілля і русофобія”. За словами авторів документу, у цій ситуації зрозуміло, що “про жодну федералізацію, подвійне громадянство, російську мову як державну – мови бути не може, оскільки це політичні міфи, що використовуються певними партіями і блоками у виборчій кампанії”.

Водночас, у зверненні до президенту Росії Володимира Путіна і Державної Думи Російської Федерації, копії яких пікетувальники теж передали до міськрад 6-ти найбільших кримських міст, мовиться, що Україна в односторонньому порядку поширила свою юрисдикцію на Крим і Севастополь, тобто, фактично, анексувала цю територію. Тож проросійські активісти закликали Москву “вийти з Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Російською Федерацією та Україною”, який підтверджує непорушність нинішніх російсько-українських кордонів.
XS
SM
MD
LG