Доступність посилання

ТОП новини

Україна споживає імпортований природний газ лише за погодженням із російською стороною


Про це заявив сьогодні в Києві керівник уряду України Юрій Єхануров. А повідомлення про «несанкціонований» відбір Україною газу він назвав черговою інформаційною війною.


Про це заявив сьогодні в Києві керівник уряду України Юрій Єхануров. А повідомлення про «несанкціонований» відбір Україною газу він назвав черговою інформаційною війною. Єхануров пообіцяв, що протягом доби Україна скоротить споживання газу на 15 відсотків.

Водночас у Москві голова української дипломатичної місії Леонід Осаволюк наголосив, що Україна не вийшла за місячні норми споживання газу, які встановлено в угоді від початку січня. Він нагадав, що угода не визначає ліміти споживання газу на кожен день.

Сьогодні вранці голова правління російського «Ґазпрому» Алексєй Міллер звинуватив Україну в тому, що вона відбирає призначений для Європи газ іще в більших обсягах, як було раніше. А міністр промисловості й енергетики Росії Віктор Хрістєнко закликав Україну вжити «адекватних і жорстких» заходів, щоби обмежити споживання газу, і «не вирішувати … свої проблеми за рахунок сусідів, тим більше близької й рідної Польщі, яка замерзає».
XS
SM
MD
LG