Доступність посилання

ТОП новини

Одещина ризикує залишитися без газу.


Петро Каландирець Одеса, 31 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Унаслідок заборгованості населення та підприємств за спожитий газ Одеська область ризикує бути від''єднаною від мережі газопостачання. Про це сьогодні повідомив заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Одеської обласної держадміністрації Сергій Каменєв.

Одеська область сплатила за спожитий газ лише трохи більше половини від необхідного. Найкраще платять за спожитий газ в Одесі, а найменше у містах Теплодарі, Білгород-Дністровську та Южному.

Учасники проведеної сьогодні Колегії при голові Одеської обласної держадміністрації звернулися до мешканців області з проханням сплатити борги за спожитий газ.

Сергій Каменєв: „Просимо наших людей, все населення області піти і заплатити за комунальні послуги і енергоносії. Нам тяжко. Є відімкнення електрики і тепла, але ми переживаємо проблеми гідно. Ми не допустили ситуації, схожої до Алчевська чи Херсона, де люди взагалі сидять без тепла. Виникла ситуація, коли в область не дадуть газ - і змушені будемо все відключити”.

У зв”язку з посиленням морозів від 21 січня в Одеській області фактичні обсяги споживання газу зросли на 3,4 – 3,8 мільйона кубометрів на добу. Щодобове перевищення споживання природного газу відбувається за рахунок населення і теплопостачальних підприємств.

І це за умови, що Одеська область має скоротити щодобове споживання природного газу на 15%. Заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Одеської обласної держадміністрації Сергій Каменєв наголосив, що зробити це не дозволяло значне зниження температури.

Колегія в Одеській облдержадміністрації
Голова Одеської обласної державної адміністрації Василь Цушко закликав керівників районних держадміністрацій звернутися до населення з проханням відповідально поставитися до сплати за спожитий газ:

„Візьміть капелюх і прошу обійти своє місто пішки та попрохати населення заплатити за газ. Зберіть загальні збори громади, зверніться через телебачення, радіо чи газети. Як вам ще пояснювати? Я вас прошу це зробити”.

Не кращою є і ситуація з розрахунками за енергоносії. Січень 2006 року Сергій Каменєв назвав провальним по розрахунках. За тридцять днів січня кампанія „Одесаобленерго” розрахувалася з енергоринком лише на 61% від необхідного. Установи і організації, що фінансуються з місцевих бюджетів, 51,8%. Борги споживачів за електричну енергію зросли з 1 січня на 15,8 мільйонів гривень і станом на 30 січня складають 287 мільйонів.

Серед головних боржників є установи, які належать Міністерству оборони України, Міністерству охорони здоров”я, Міністерству освіти.
XS
SM
MD
LG