Доступність посилання

ТОП новини

Чеський досвід впроваджуватимуть в Івано-Франківську.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 31 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В обласному центрі Прикарпаття впроваджуватимуть чеський досвід створення промислових зон для інвесторів. Івано-Франківськ упродовж минулого року активно презентував вітчизняним та іноземним бізнесменам можливості Хриплинського промислового вузла. Для того щоб утілити цей амбітний проект у життя, в область запросили чеських фахівців, які вже понад 10 років успішно впроваджують такий проект.

Уже понад 10 років у Чехії ефективно здійснюють проекти з впровадження та діяльності міських промислових зон для інвесторів. Для Івано-Франківська така програма стала актуальною лише рік тому. До послуг вітчизняних та закордонних бізнесменів міська влада підготувала площу розміром понад 400 гектарів, яка має назву Хриплинський промисловий вузол. Хриплинський вузол на сьогоднішній день забезпечений усіма необхідними комунальними комунікаціями та енергопостачанням. Сюди підведено та впорядковано дороги.

Консалтингова фірма „Бермангруп” з Чехії, презентуючи в Івано-Франківську чеських досвід створення таких зон, наочно продемонструвала, що вони дають надзвичайно високий економічний ефект. У сусідній країні таких зон зараз діє кілька сотень і в їх розвиток вкладені понад 4 мільярди євро. Чеські експерти також, ознайомившись з відповідними документами та можливостями Хриплинського промислового вузла, заявили, що він має надзвичайно високий потенціал. Відповідно обласний центр Прикарпаття може стати першим у державі містом щодо запровадження такого досвіду, який уже став стандартом для країн Центральної Європи.

Заступник голови міста Івано-Франківська з економічних питань Олег Синютка заявив, що увесь минулий рік міська влада робила все необхідне для презентації новоствореної промислової зони. Аналогічні кроки вона робитиме і в майбутньому, для того щоб не чекати на прихід інвесторів, а активно залучати їх до співпраці. Усе це робиться з єдиною метою – отримання значного економічного ефекту та суттєвого фінансового поповнення місцевої скарбниці.
XS
SM
MD
LG