Доступність посилання

ТОП новини

Аналітики на Прикарпатті відзначають: колишні партнери по помаранчевій команді йтимуть на місцеві вибори окремими командами.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 2 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Особливо напруженою на Прикарпатті передбачається боротьба за місця в органах місцевого самоврядування. Колишні партнери по помаранчевій команді йтимуть на місцеві вибори окремо, конкуруючи одні з одними.

Колись єдина помаранчева команда на Прикарпатті, як і на центральному рівні, зараз не знаходить порозуміння. Предметом дискусій стали списки кандидатів у депутати до обласної, районних та міських рад. Колишні партнери по помаранчевій коаліції звинувачують блок „Наша Україна” в тому, що вони монополізували право визначати, хто ж увійде до місцевих рад. Як відомо, найвищий рейтинг підтримки виборців на Івано-Франківщині має якраз пропрезидентський блок „Наша Україна”. У результаті такі давні партнери „Нашої України”, як обласні організації Конгресу українських націоналістів та Української республіканської партії „Собор” створили окремий передвиборчий блок „Національний вибір” і небезпідставно претендують на чимало місць у місцевих парламентах.

Як заявили представники цього „Національного вибору”, утворення їхнього блоку значною мірою зумовлено тим, що „Наша Україна” виділила їм мінімальну квоту в списках кандидатів у депутати до рад усіх рівнів. Обласний блок Юлії Тимошенко з самого початку виборчої кампанії задекларував самостійність у формуванні передвиборчих списків. Аналогічно зробила й обласна організація Соціалістичної партії. Чи не найжорсткіша боротьба розгорнеться за посаду міського голови Івано-Франківська. Чимало активних учасників помаранчевої команди, оскільки їхні кандидатури не підтримає блок „Наша Україна”, заявляють, що йтимуть на вибори мера самовисуванцями або здобудуть підтримку з боку нинішніх опонентів „Нашої України” – Блоку Юлії Тимошенко, ПРП-“П”ора, Соціалістичної партії, інших політичних сил. У результаті в самий розпал виборчої кампанії прикарпатські виборці залишаються значною мірою дезорієнтованими, кого ж їм підтримувати, адже чимало популярних лідерів Помаранчевої революції обласного рівня залишилися поза увагою передовсім „Нашої України”, такої популярної в населення. Політичні аналітики заявляють, що на виборців чекають ще й не такі несподіванки. Адже наприкінці лютого офіційно стартує потужна передвиборча агітація. І тоді галичанам лише залишиться максимально сконцентруватись, для того щоб не загубити свій вибір між численними блоками та окремими претендентами.
XS
SM
MD
LG