Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Діти в клітках.


Київ, 3 лютого 2006 року. Солодкі спогади дитинства - зоопарк. Кумедні тварини - великі й маленькі, незграбні і рухливі. Спостерігати за ними - задоволення і для дітей, і для дорослих, адже вони так нагадують нас самих - людей. Захисники природи говорять, що в українських зоопарках неналежні умови для утримання тварин, а керівництво зоопарків заявляє про реконструкцію вольєрів і гуманізацію ставлення до звірів і птахів. Про українські зоопарки, їхній стан і фінансування, про ставлення до тварин у неволі в Україні і за кордоном - сьогодні у "Звуках життя" - ДІТКИ В КЛІТКАХ - з Надією Шерстюк.

На реконструкцію Київського зоопарку міський бюджет виділив сімнадцять мільйонів гривень. Гроші підуть на побудову вольєрів і закупівлю нових тварин. Як наразі живеться тваринам у Київському зоопарку з"ясовувала Леся Штогрин.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Зоопарки в Україні знаходяться у жалюгідному стані - на цьому неодноразово наголошувала міжнародна асоціація Зоопарків - каже захисник прав тварин Тамара Тарнавська. У чому "жахливість" цього стану - пані Тамара продовжує.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

В минулому році Харківський зоопарк святкував теж свій ювілей, щоправда, значно більший. Йому виповнилось сто десять років. нинішні суворі морози не завадили мешканцям харківського зоопарку насолоджуватись життям, стверджує тваринолюб і місцева кореспондентка Радіо Свобода Вікторія Маренич.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

У міністерстві захисту природи кажуть - Зоопарки недофінансовують. Для набуття справжнього "європейського" вигляду вони мають хоча би позбавитись кліток. Водночас, такий крок виконавчий директор європейської асоціації зоопарків і акваріумів Кум Брауер вважає справою вже найближчого майбутнього.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG