Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Янукович на Дніпропетровщині.


Геннадій Сахаров Дніпропетровськ, 10 лютого, 2006 (RadioSvoboda.Ua) - 9-го та 10 лютого на Дніпропетровщині з передвиборчим візитом перебував голова Партії Регіонів України Віктор Янукович.

Візит розпочався з зустрічі Віктора Януковича з митрополітом Дніпропетровським і Павлоградським православної церкви Московського патріархату Іринеєм. Згодом відбулися пресконференція і зустріч голови Партії Реґіонів з прихильниками і партійним активом області у палаці спорту “Метеор”. Зустріч була пишною. У залі стояли шереги людей з прапорами Партії Регіонів, Віктор Янукович увійшов до зали під вогняні фонтани фейєрверку і скандування “Янукович! Янукович!”. На сцені стояли кандидати у депутати від Партії Реґіонів і почесні гості, серед яких – Юхим Звягільський і Ян Табачник у синьо-білих партійних шаликах. Промова Віктора Януковича базувалася на визнанні заслуг Дніпропетровської області і її жителів, ролі області у економіці України, посиланнях на традиційні зв’язки Дніпропетровщини і Донеччини. Віктор Янукович порівнював результати роботи свого уряду і урядів Юлії Тимошенко і Юрія Єханурова, говорив про недовіру народу до влади, кризовий стан економіки, необхідність консолідації народу, реалізації конституційної реформи. Лідер реґіоналів запевнив присутніх у перемозі на виборах і закликав їх 27 березня вийти на вулиці щоб відсвяткувати перемогу.

Зустріч у палаці "Метеор"
На пресконференції йшлося про м’ясо-молочну блокаду з боку Росії і те, що саме Партія Реґіонів разом з Єдиною Росією вжила заходів для забезпечення прийому російським міністром Гордєєвим української делегації, про знищення помаранчевою владою одної з найуспішніших економік Європи, про необхідність підписання кодексу честі членами виборчих комісій та неминучість застосування владою адмінресурсу. Віктор Янукович заявив, що Центральна виборча Комісія не мала права позбавляти Павла Лазаренка можливості брати участь у виборах і сказав що про жодні угоди з конкурентами з помаранчевого табору до виборів не може бути мови. Голова Партії Реґіонів сказав також про свою готовність відвідати Європарламент коли його туди запросять. Говорячи про ґазову угоду з Росією, Віктор Янукович зазначив:

“Ми будемо обов’язково повертатися до цього питання і переглядати. Якщо зараз це питання на Верховній Раді буде розглядатись, ми ніколи не будемо підтримувати денонсацію цієї угоди. А одразу після парламетських виборів ми будемо її переглядати. І це ми будемо робити разом з відновленням роботи по Єдиному Економічному Простору і у рамках цієї роботи ми будемо ставити питання про перегляд умов постачання ґазу”.

Програму енергозабезпечення України ґазом, нафтою, ядерним паливом, електрикою лідер реґіоналів бачить як спільну програму для України, Росії, Білорусі, Казахстану і деяких інших держав СНД у рамках Єдиного Економічного Простору.

На пресконференції був розповсюджений критичний коментар Віктора Януковича на звернення Віктора Ющенка до парламенту, який сам Янукович коротко виклав так:

Ян Табачник і Юхим Звягільський
“Ми хотіли почути від президента правду про ситуацію в країні, ми хотіли почути яким чином треба виправляти ситуацію в економіці. Ми хотіли почути якийсь визначений план і звернення президента до консолідації політичних сил для вирішення кризових проблем, які виникли і в економіці і у політиці. Тому я вважаю що це чергове звернення президента, котрий або не хоче розуміти що все ж таки відбувається в країні, або його дезорієнтують його служби, його радники тому що реально сьогодні економіка продовжує падати, наростають проблеми в економіці і політична ситуація, яка складається в Україні, не консолідує сьогодні суспільство на вирішення багатьох проблем”.

Планом перебування Віктора Януковича на Дніпропетровщині на 10 лютого передбачені відвідування центрального ринку і участь у мітингу у Павлограді, зустріч з шахтарями кількох шахт Західного Донбасу і жителями Петропавлівського, Юр’ївського і Павлоградського районів області у селищі Петропавлівка.
XS
SM
MD
LG