Доступність посилання

ТОП новини

Україна не має боргів перед Туркменистаном за газ, - заявив сьогодні керівник “Нафтогазу України” Олексій Івченко в ефірі “5 каналу”


За його словами, Туркменбаші заявами про українську заборгованість “грає на питаннях підвищення ціни”.


За його словами, Туркменбаші заявами про українську заборгованість “грає на питаннях підвищення ціни”.

Водночас міністр закордонних справ Борис Тарасюк, пояснюючи вимогу туркменського Президента Ніязова виплатити українські борги за паливо, зазначив, що таким чином Туркменистан хоче відійти від домовленостей з Україною про подальше постачання газу.

Однак українське МЗС не заперечує, що Україна таки має борг за туркменський газ, щоправда сума його значно менша.

Речник МЗС України Василь Філіпчук далі:

“Станом на 17 лютого в Туркменістан поставлено та оформлено продукції за контрактами 2005 року на загальну суму 226,5 мільйонів доларів. Значна частина цієї продукції вже поступила на митну територію Туркменистану і проходить відповідне митне оформлення. Певна частина цих товарів знаходиться в дорозі. Ще незначна кількість цієї продукції буде поставлена в Туркменистан в першому-другому кварталах поточного року, відповідно до погодженого з туркменською стороною графіку. За даними української сторони, загальна сума боргу за поставлений в попередні роки газ складає 77,4 мільйонів доларів”, – зазначив Василь Філіпчук.

Раніше Президент Ніязов заявив, що Україна має виплатити Туркменістану майже 159 мільйонів доларів заборгованості за “блакитне паливо”.
XS
SM
MD
LG