Доступність посилання

ТОП новини

Інвестори з Франції готові вкладати гроші у розвиток Одеси.


Петро Каландирець

Жан Поль Везіан і Марі Кастелан
Одеса, 22 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це на зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем заявив Надзвичайний і Повноважний посол Франції в Україні Жан Поль Везіан.

Свого часу у Верховній Раді нинішній міський керівник не лише працював у комісії з міжнародних стосунків, але і був членом парламентської групи “Дружба України з Францією”. За словами Едуарда Гурвіца, французи зробили величезний внесок у розвиток історичної Одеси. Саме тому одна з центральних вулиць причорноморського міста має назву Французький бульвар. Він висловив сподівання, що інвестори з Франції і сьогодні візьмуть участь у реалізації багатьох перспективних проектів, серед яких реконструкція міжнародного аеропорту Одеса, розвиток Одеського морського порту, перетворення міста у сучасний, європейського рівня, курортний центр України тощо.

Пана Посла під час його першого візиту до Одеси супроводжувала директор Французького культурного центру Марі Кастелан.

Жан Поль Везіан в інтерв”ю радіо „Свобода” висловив думку, що інвесторів з Франції цілком можуть зацікавити перспективи морських перевезень та розвитку терміналів Одеського морського порту.

Французька кампанія вже відкрила пряму лінію між Китаєм і Одесою, яка має стати перспективною у справі розвитку перевезень вантажів.

Едуард Гурвіц і Олександр Долженков
Під час розмови з міським головою пан Посол повідомив про існування у Франції кампаній, які мають потужний досвід розвитку житлово-комунального господарства і готові провести дослідження, присвячені розвитку і покращенню роботи житлово-комунальних господарств в Україні.

Перспективною може бути двостороння співпраця у розвитку водопостачання, теплопостачання, переробки використаної води.

„Ми говорили з мером і про можливості надання в Одесі приміщення для роботи “Альянс Франсез”. Таким було наше прохання. Мер Одеси обіцяв подумати над можливостями реалізації в життя цього прохання”, - сказав Посол Франції в Україні Жан Поль Везіан.
XS
SM
MD
LG