Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську за участю Президента провели першу всеукраїнську нараду щодо реформування лісового господарства.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 24 лютого 2006 (RadioSvoboda.Ua) - В Івано-Франківську за участю Президента провели першу всеукраїнську нараду щодо реформування лісового господарства. Виступаючи на засіданні, Віктор Ющенко заявив, що необхідно знайти механізми для збільшення заповідних територій і водночас активнішого ведення підприємницької діяльності щодо заготівлі та переробки лісу.

Віктор Ющенко, виступаючи на нараді з проблем реформування лісового господарства в Івано-Франківську, заявив, що необхідно знайти механізми для збільшення заповідних територій, національних парків. Він наголосив, що Україна помітно відстає від своїх європейських сусідів за кількістю заповідних територій та національних парків:

„Щодо об’ємів природоохоронних заходів, наявності заповідників Україна в Європі займає одне з останніх місць”.

Водночас Президент наголосив, що є нагальна потреба змінити роботу лісового господарства країни, раціональніше впроваджуючи підприємницьку діяльність щодо заготівлі та переробки лісу. Ліс, який за віком необхідно поновлювати, слід заготовляти і на заповідних територіях:

„Наша практика побудована на тому, що, як правило, заповідна територія – це територія поза всяким господарським ужитком”.

Віктор Ющенко переконаний, що можливо створити умови для активного розвитку заповідників і водночас ефективної підприємницької діяльності в лісах. На його переконання, необхідно надати особливої ваги роботі лісників, які б мали реально захищати ліс від браконьєрів і стежити за його санітарним станом. На нараді наглошувалось, що це перший такий захід щодо реформування лісової галузі за участю Президента. Проблеми в цій сфері назріли давно і вимагають негайного вирішення. Представники лісового господарства вимагали в Президента якнайшвидше підписати лісовий кодекс. Віктор Ющенко у свою чергу запевнив учасників засідання, що проблеми з лісовим господарством країни будуть вирішені вже найближчим часом.
XS
SM
MD
LG