Доступність посилання

ТОП новини

Олег Скрипка та Сашко Положинський у Криму агітували за єдність України.


Володимир Притула Симферополь, 10 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Олег Скрипка та Сашко Положинський сьогодні у Криму агітували за єдність України. Очолювані ними групи “Воплі Видоплясова” і “Тартак”, а також група “Мандри”, в рамках Всеукраїнского туру “Україна у нас одна” дали великий концерт у центрі Сімферополя.

Саме у ці хвилини на центральному майдані Сімферополя завершується концерт провідних українських рок-музикантів. Цілком вірогідно, що заключним акордом звучить легендарна пісня групи “ВВ” “Весна прийде”. Олег Скрипка каже, що саме ця пісня має нагадати кримчанам, що Крим в України ніхто не вкраде, а весна таки прийде. На прес-конференції перед початком концерту він сказав, що відчуває відповідальність перед країною і перед нинішньою “помаранчевою” владою, яку підтримував і допомагав від початку Помаранчевої революції: “Я людина послідовна і не хочу втратити наші здобутки. А нинішня влада не настільки сильна, щоб себе захистити. І ми мусимо їй допомогти. Якщо я буду осторонь того, що відбувається, і якщо всі ці зміни проваляться, то нас знову історія відкине на 300 років назад. І це буде печально”.

А лідер гурту “Тартак” Сашко Положинський звертає увагу на проблему відсутності єдності в українському суспільстві. Він каже, що саме це підштовхнуло його до участі у цьому турі: “Найбільша проблема України та українського народу – відсутність єдності. Он подивіться на грузинів під час цьогорічної зимової газової кризи. У них ситуація була набагато гірша, аніж у нас. Але вони були єдині. А в нас одразу розпочали використовувати труднощі з політичною метою.Я дуже хочу, щоб наша участь у цьому загальноукраїнському турі допомогла усім проукраїнським силам об’єднатися заради інтересів власного народу”.

Відомий кримський журналіст Микола Семена відзначає, що уже просто приїзд груп “ВВ”, “Тартак”, “Мандри” є значною культурною подією в Криму:“Надзвичайно важливо, що такі видатні постаті сучасної української культури як Олег Скрипка і Сашко Положинський приїхали до Криму не агітувати за якусь політичну силу, а відстоювати єдність України та її висококультурне майбутнє”.
XS
SM
MD
LG