Доступність посилання

ТОП новини

До десяти діб арешту засудив суд Фрунзенського району столиці Білорусі одного з шести українців, затриманих учора у Мінську на мітингу підтримки опозиційного кандидата у президенти Олександра Міленкевича


Ось що про судовий процес розповіла кореспондентка мінського бюро радіо “Свобода” Люба Луньова:

Ось що про судовий процес розповіла кореспондентка мінського бюро радіо “Свобода” Люба Луньова:

“Микола Карпінський заявив у суді, що його побивали люди у цивільному. При цьому вони закрутили йому руки стягом Українського народного блоку Костенко-Плюща. Микола повідомив суду, що до нього нецензурно лаялися і погрожували, що примусять його з’їсти цей стяг. Однак суддя на це не звернула уваги і покарала хлопця арештом на 10 діб”.

Наразі суд розглядає справу Анатоля Яценка.

Люба Лункова:

“Анатолій Яценко прибув до Мінська на запрошення білоруських колег. Він член Української федерації шахів та шашок. Анатолій розповів, що приїхав у палац шахів та шашок, а потім вирушив подивитися на кандидата у Президенти. Його абсолютно брутально затримали люди у цивільному, які навіть не представилися. Він бачив, як били людей”.

Вчора під час мітингу опозиції у Мінську на підтримку кандидата на президента Олександра Мілінкевича затримали шістьох українських студентів: Тимура Литвина, Артема Баженського, Ігоря Голубицького, Миколу Карпінського, Наталію Слісарчук та Анатолія Яценка.

За останні п’ять діб у Білорусі затримали близько 30 осіб.
XS
SM
MD
LG