Доступність посилання

ТОП новини

Українських студентів у Мінську била білоруська міліція, заявив в інтерв`ю радіо "Свобода" голова українського Студентського братства Олег Яценко


У понеділок в Мінську він виступав свідком на суді над українцями: "Є факти побиття наших активістів Студентського братства, коли їх били під час затримання і під час утримання у міліціейському відділку. Брали прапор Українського народного блоку Костенка-Плюща, загортали в нього кулак і цим кулаком били наших, щоб не було зразку візуального побоїв."

У понеділок в Мінську він виступав свідком на суді над українцями:

"Є факти побиття наших активістів Студентського братства, коли їх били під час затримання і під час утримання у міліціейському відділку. Брали прапор Українського народного блоку Костенка-Плюща, загортали в нього кулак і цим кулаком били наших, щоб не було зразку візуального побоїв."

Студенти, які у неділю брали участь в акції опозиції в Мінську, мають відсидіти в Білорусі кожен по 10 днів. Таке рішення щодо Миколи Карпінського, Анатолія Яценка, Наталії Косарчук та Артема Божинського ухвалив Фрунзенський суд Мінська.

З подробицями - кореспондентка радіо “Свобода” Люба Луньова:

"Артем Божинський з Одеського університету на запитання судді, для Вас зустріч з Мілінкевичем важливіша за навчання відповів: навчання в унверситеті дає людині не лише знання, але й громадський досвід. Я майбутній історик, а тут жива історія. Свідки з боку ОМОНу казали, що громадяни України поводили себе дуже брутально і казали образливі речі на адресу президента Білоурсі Лукашенка. Як приклад вони навели лозунг Білорусь у Європу. І вирішили, що це образа Лукашенка, бо суперчить його політиці."

Увечері мінський суд має оголосити вирок у справі ще одного українського студента, якого затримали під час мітингу опозиції. Білоруська влада вважає це зібрання несанкціонованим.
XS
SM
MD
LG