Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодення і найближче майбутнє України: бачення Прем’єр-міністра Юрія Єханурова.


Кирило Булкін Київ, 16 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров вже на 80 відсотків підготував нову економічну програму розвитку України, здійснювати яку планує після перемоги на парламентських виборах. Про це він сказав, виступаючи в прямому ефірі радіо “Свобода”.

Серед проблем, розв’язання яких Юрій Єхануров вважає першочерговим згідно зі своїм планом економічного розвитку України – упорядкування питань вартості земельних ресурсів, поширення практики іпотечних кредитів для розвитку житлового будівництва, запровадження податку на нерухомість, який забезпечив би самостійність місцевих бюджетів. Далі – Юрій Єхануров.

“Благополуччя місцевих бюджетів, благополуччя громад залежить виключно від того, чи буде податок на нерухомість. І щоб люди не лякались: тому що повинен бути рівень такий (ну, наприклад, умовно): якщо в тебе власності є там на 50 тисяч гривень чи на 100 тисяч – я не знаю, скільки встановить Верховна Рада – то ти не платиш. А все, що зверх, то ти платиш 0,1 %”.

Прем’єр-міністр вважає, що впровадження закону про оподаткування нерухомості вимагає щонайменше двох-трьох років напруженої праці. Це стосується й інших пунктів його плану економічного розвитку України. Але, на думку прем’єра, він разом з однодумцями матиме можливість провести таку роботу, адже в перемозі своєї політичної сили на виборах Юрій Єхануров не сумнівається.

“Є чудові три з половиною роки, коли можна щось здійснити. Ми ж в парламенті не будемо мовчати. Ми будемо стояти горою за нашого Президента. Ми професійно підготовлені люди. Ми вже багато синців заробили протягом минулого року. І ми знаємо, як працювати, як боротися. І ми міцно стоїмо на ногах. А це значить, що нераціонально сьогодні пускати іншу політичну силу до керівництва урядом”.

Відчутні результати, на думку Прем’єр-міністра, можна буде побачити в Україні, і не чекаючи трьох з половиною років. Так, Юрій Єхануров вважає, що вже через рік...

“Ми вступимо в світову організацію торгівлі, ми станемо більш помітними на світових ринках, наші літаки уже будуть цікавими для інших, ми створимо декілька серйозних, крупних корпорацій, які будуть серйозно конкурувати на світових ринках, ми будемо мати чітку, зрозумілу програму диверсифікації енергоносіїв, а найголовніше – в тому, що люди побачать, що ми стали більш кваліфікованими, зрозумілими, передбачуваними”.

Таким є бачення України березня 2007-го року Прем’єр-міністра Юрія Єханурова.
XS
SM
MD
LG