Доступність посилання

ТОП новини

V міжнародний джаз-фестиваль “ЄДНІСТЬ”.


Богдана Костюк 17 березня у Києві стартує П’ятий міжнародний джазовий фестиваль “ЄДНІСТЬ”, який традиційно збирає молодих виконавців джазу і відомих джазменів з УКраїни і далекого та близького зарубіжжя.

Унікальний музикант – один з найкращих гітаристів Європи Енвер Ізмайлов та джазмен – віртуоз Володимир Соляник – традиційно, почесні гості фестивалю “Єдність”. Так само, традиційно, організаторами цього джазового свята є мистецька агенція “Театр джазу” та Управління культури Київської міської адміністрації. Про інші традиції фестивалю розповідає керівник проекту Сергій Грабар:

“Перша традиція – це те, що фестиваль проходить у березні місяці. Певна традиція – те, що у фестивалі беруть участь дитячі колективи. Цього року буде така родзинка – дитяче тріо “Ярославів Вал”. У цьому році виконавців з різних країн багато”.

Чим здивує симпатиків джазу і просто хорошої музики цьогорічний фестиваль “Єдність”, розповідає його директорка Оксана Когут:

“Щодо традицій, можемо віднести участь наших вітчизняних музикантів – Енвера Ізмайлова і Володимира Соляника. Щодо участі інших музикантів, зокрема – участь музикантів зі США. Приїжджає Філ Спіід – блюзмен, який братиме участь у фестивалі разом з групою київською “Друге дихання”. Приїжджає теж зі США група Рене Троссмана і J.T.Ross. Хотілось би відзначити групу румунську “Нова генерація” – їхній приїзд відбувається за сприяння Посольства Румунії. У нас музиканти з України, Білорусі, Чехії, Румунії, Америки, Польщі”.

Про джазових виконавців, - стверджують Сергій Грабар та Оксана Когут – можна говорити довго. Але найліпше їх слухати!
XS
SM
MD
LG