Доступність посилання

ТОП новини

15 мільйонів гривень українська залізниця втратила від блокування придністровською стороною українсько-молдовського кордону. Заявив представник України з Придністровського врегулювання Дмитро Ткач


“Вони нам перекрили залізницю. Ми через них доставляємо вантажі в Румунію і порт Рені. Тож зараз ми змушені це робити через околиці. Тобто, збитки там серйозні. Але краще ми зараз понесемо ці збитки і наведемо лад і у нас буде відповідний імідж і відношення до нас, ніж ми не понесемо ці збитки і матимемо імідж який нам зашкодить на мільярди доларів”, – зазначив Дмитро Ткач.

Нові митні правила на придністровській ділянці українсько-молдовського кордону запровадили з 3 березня. За ними, усі вантажi, які перетинають кордон зобов’язані мати митне оформлення Молдови. У відповідь придністровська сторона заблокувала рух транспорту на кількох пунктах кордону між Україною та Молдовою. 16 березня придністровська сторона розблокувала кордон для автотранспорту. Залізничні вантажі й надалі йдуть в обхід Придністров’я.
XS
SM
MD
LG