Доступність посилання

ТОП новини

УПЦ МП в Одесі порівняла можливу перемогу Януковича на виборах з Великоднем.


Петро Каландирець /images/photo/Odesa_Yanukovich_1_21.03.jpg Одеса, 21 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Митрополит Одеський і Ізмаїльський Української православної церкви у єдності з Московським патріархатом Агафангел благословляє Віктора Януковича на вибори і навіть порівнює його можливу перемогу з Великоднем. На зустрічі з лідером Партії регіонів в Одесі владика стояв пліч-о-пліч з іншими відомими персонами – такими як екс-глава ЦВК Сергій Кивалов та Олексій Костусєв. Той самий, котрий з “Богом і Росією”.

Митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ Московського Патріархату Агафангел – номер один у списку Партії регіонів до обласної ради. Олексій Костусєв називає його „духовним лідером” регіоналів.

„Наша позиція залишається незмінною. Ми підтримуємо Віктора Януковича і на цих виборах”, - каже митрополит. Попри те, що після президентських виборів священноначалля його церкви обіцяло винести уроки з тієї кампанії і не займатися політичною пропагандою, владика чекає на повернення Віктора Януковича на посаду прем’єр-міністра і звично лає Америку:

„Загроза нинішня походить від „дяді Сема”. Тому я благословляю Віктора Федоровича і цілу його команду, щоб день 26 березня став Великоднем для цілої України, процвітаючої України, нової України у якій кожен власні думки буде висловлювати рідною мовою. Дай Боже, щоб правда і мир зустрілися і милість та істина облобизалися...”

Кандидат філософських наук, доцент Михайло Мацюк вважає поведінку духівництва УПЦ МП в Одесі такою, що суперечить чинному українському законодавству.

Михайло Мацюк: „Святості тут немає жодної. Своєю агітацією на виборах УПЦ МП свідчить, що виступає як підривна сила в Україні. Я думаю, що православні християни в Україні врешті-решт розберуться з цією ситуацією. Такого стану справ довго терпіти не можна”.

Активісти громадянської партії „ПОРА” називають передвиборну зустріч Віктора Януковича „репетицією свята „Гуморини” в Одесі”. Активіст “ПОРИ” Андрій Юсов вважає, що такий спосіб ведення кампанії свідчить про невпевненість регіоналів:

„Ми сприймаємо це з іронією. Усім відомі настрої одеситів, які пам”ятають дії місцевого керівника регіоналів Руслана Боделана. Той факт, що так часто лідер Партії регіонів приїжджає до Одеси, свідчить про кілька речей: його невпевненість і неефективність виборчої кампанії місцевої організації ПРУ”.

Між тим, Закон України про свободу совісті і релігійні організації прямо встановлює : “Релігійні організації не беруть участі у діяльності політичних партій і не надають політичним партіям фінансової підтримки, не висувають кандидатів до органів державної влади, не ведуть агітації або фінансування виборчих кампаній кандидатів до цих органів”.

На фото: 1. Митрополит Агафангел на мітингу прихильників Януковича; 2.Слово має лідер Партія регіонів; 3. На мітингу був і екс-Голова ЦВК Сергій Ківалов; 4. Акція "ПОРИ".
XS
SM
MD
LG