Доступність посилання

ТОП новини

Хто проводить екзит - поли на цих парламентських виборах?


Василь Зілгалов /images/photo/exitpoll.org.ua.jpg Парага, 26 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - За українським законом про вибори дані соціологічних досліджень забороняється публікувати вже за тиждень перед виборами. Перше оприлюднення даних екзит-полів на цих парламентських перегонах відбудеться відразу о 22 годині за київським часом.

Наймасовіші опитування виборців на виходах з виборчих дільниць проводять у неділю дві соціологічних групи. Серед них - "Демократичні ініціативи", Міжнародний інститут соціології, і Центр Разумкова, які об"єдналися у Національний екзит-пол. Ця група соціологів опитує у неділю 18 тисяч виборців на 300 виборчих дільницях у всіх регіонах України.

Українська соціологічна служба опитує цього разу понад 22 тисяч виборців – це кожний 40-й із зареєстрованих у списках, котрі анонімно назвуть свій вибір цієї неділі.

Чотири політичні партії проводять свої самостійні екзит-поли. Це "Наша Україна", Партія реґіонів, Блок Юлії Тимошенко і Блок "Не так".

Хоча до завершення голосування залишається кілька годин - у неділю деякі російські засоби масової інформації вже опублікували опитування невідомих соціологів, котрі ніби –то вже опитали частину виборців України.

Але основні екзит-поли будуть оприлюднені відразу ж після закриття виборчих дільниць о 22 годині за Києвом.

Не забуваймо що 26 березня стрілки годинників в Україні переведені на одну годину вперед, перехід на літній час, як і в більшості країн світу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG