Доступність посилання

ТОП новини

Як голосують на Львівщині


Галина Терещук Львів, 26 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) -Дев’яносто відсотків дільниці області розпочали роботу о 7-й годині ранку. І вже тоді біля них зібралися виборці, котрі бажали проголосувати саме з ранку аби уникнути черг, про вірогідність яких зазделегідь інформували представники громадських організацій і штабів.

Черги на переважній більшості дільниці були увесь день. В середньому за годину члени виборчих дільниць встигали видавати бюлетені 8-10 виборцям. Великі черги утворювалися перед кабінкою для голосування. А тому виборці масово заповнювали бюлетені в руках. Виборці кажуть:

Чоловік : "Я вже визначився давно."

Жінка: "Звичайно, важко. Звичайно, дуже багато партій. Занадто багато. І тим більше різні номери. Дуже повільно працюють на цій дільниці."

Члени виборчих дільниць, а більшість – це студенти Львівських вузів, скаржилися на погані умови роботи, не пристосовані для голосування приміщення, на брак кабінок. По суті члени дільничних комісій навіть не мали змоги піти не невеличку перерву. Потік виборців спостерігався постійно.

З 10 години ранку на дільницях почергово почало зникати світло. Причин перепадів електропостачання невідомі. чимало представників штабів говорять про навмисне відімкнення світла аби можна було зфальсифікувати бюлетені. Зокрема, на виборах на посаду мера Львова.

На двох дільницях у найвіддаленішому гірському районі області, Турківському, не вистачило бюлетенів до Верховної Ради. За рішенням ЦВК тут було припинено голосування до парламенту ще о 17 годині. За офіційними висновками членів ЦВК, члени цих двох виборчих дільниць не правильно порахували кількість виборців.

Спостерігачі, а їх було з різних реґіонів до півтори тисячі, не зауважили суттєвих порушень при голосуванні. Складені поодинокі акти, котрі стосуються голосування за відкріпними талонами.
XS
SM
MD
LG