Доступність посилання

ТОП новини

Вибори на Донеччині проходили досить напружено. За день на виборчих дільницях області померло дві людини.


Ганна Іванова Донецьк, 26 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - На двадцяту годину у Донецькій області за даними Комітету виборців Донбасу проголосувало близько 61 % виборців. За оцінками експертів, явка виборців у регіоні складе 70-75%.

Виборці Донеччини сьогодні проявляли неабияку витримку. Для того, щоб віддати свій голос, люди вистоювали у черзі від 15 хвилин до години. Причиною такої ситуації стало те, що в області була скорочена кількість виборчих округів та дільниць. Довгі черги призвели до трагедії: у селищі Ольховатка у черзі за бюлетенями вмер 76-річний чоловік.

В Маріуполі від інсульту помер 75- річний спостерігач. Яку політичну силу він представляв, у територіальній комісії не повідомили, зазначивши, що “це звичайне людське горе, і нема сенсу шукати в цьому сенсацію”.

Що ж до порушень, то за інформацією Комітету виборців України, багато з них пов’язано з голосуванням за місцем перебуванням виборців. Зокрема у двох сільських дільничих виборчих комісіях Слав’янського району за місцем перебування голосує близько 10-11 % громадян. Були також зафіксовані випадки, коли у кабінках для голосування було знайдено агітаційну продукцію та вказівки за яку партію голосувати. Крім того у Донецькій області були зафіксовані випадки, коли виборці, що заздалегідь перевірили себе у списках, прийшовши на виборчу дільницю, з подивом виявили, що їхні імена у списках відсутні.

Хай там як, експерти прогнозують, що масових фальсифікацій на цих виборах від Донеччини чекати не варто.
XS
SM
MD
LG