Доступність посилання

ТОП новини

Одеса має стати туристичним центром.


Петро Каландирець Одеса, 31 березня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - У мерії Одеси проведена зустріч з учасниками прес –форуму „Презентація туристичного потенціалу Одеси”. Серед його учасників працівники ЗМІ з усіх областей України. Регіональні журналісти зустрілися з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем і почули відповіді на усі запитання, які цікавлять.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц повідомив, що за останні роки Одеса втратила чимало. Це зокрема 32 санаторії, землі яких були продані за копійки. У рекреаційній зоні тривало активне будівництво. „У нас попереду велика робота, покликана навести лад у цій сфері. Маємо не допустити розростання промислових об”єктів та житлового будівництва у приморській зоні та сприяти будівництву у рекреаційній зоні перш за все готелів, розважальних центрів, пансіонатів. В рамках концепції перетворення Одеси у туристичне і курортне місто вже замовлений новий генеральний план. Згідно з цим планом буде обмежене будівництво в центрі міста (триватиме лише реконструкція і реставрація існуючих будинків)”.

Надія на те, що втрачені колись землі санаторіїв повернуть їхнім власникам втрачена. „Разом з цим ми не будемо давати згоди на цих землях, які пограбовані, будувати приватні маєтки. Це єдине, що може зробити міське керівництво”,- сказав Едуард Гурвіц.

Нова міська влада вже робить конкретні кроки для „відновлення статусу Одеси як сучасного європейського міста”. Зокрема, нині ведуться переговори з японськими інвесторами про будівництво автоестакади, яка поєднає два віддалених райони міста. Естакада, довжина якої 22 кілометри, буде побудована на висоті 50 метрів.

„Чимало міських вулиць ми плануємо розширити і провести їхню реконструкцію. В Одесі з”явиться 70 паркінгів. Необхідний тендер вже проведений і вони мають бути побудовані вже до кінця 2006 року”,- повідомив Одеський міський голова.

На його думку, проблемним залишається і питання кордонів міста.

Вже сьогодні для Одеси визначеної площі є недостатньо. „Ми зверталися до Кабінету міністрів, Президента з пропозицією провести пілотний проект з адміністративно-територіальною реформою в Одесі. Згода на реалізацію такого проекту вже є від обласної влади”.

Едуард Гурвіц висловив сподівання, що обговорення ідеї адміністративно-територіальної реформи відновлять і плани одеситів будуть реалізованими.

Регіональні журналісти порушили і питання про долю Одеського театру опери і балету. Міський голова повідомив, що цього року на його реконструкцію необхідно було 76 мільйонів гривень. „Виділили лише 20 мільйонів. Тому реконструкція триває надзвичайно мляво. Нині оперний театр не є власністю міста, хоча є його чи не найбільш знаною пам”яткою архітектури світового значення”.
XS
SM
MD
LG