Доступність посилання

ТОП новини

Європейський Союз відкрив власний інтернет-домен.


Зиновій Фрис Київ, 7 Квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - За одну годину понад триста тисяч європейців зареєстрували свої інтернет-сайти на новому інтернет-домені Європейського союзу. Європейський Союз відкрив власний інтернет-домен .eu ще торік у грудні, але досі мали право реєструватися офіційні європейські установи. Від п’ятниці 7 квітня це можуть робити всі європейці, які цього бажають, включно з українцями.

Реєструватися на новому домені .eu може кожна особа, котра має право на постійне проживання в Європі і це відбуватиметься в порядку надходження заявок. Громадянство в одній з держав-країн ЄС не є передумовою для оформлення власного сайту. У п’ятницю завершився також період попередньої реєстрації усіх тих установ, організацій, бізнесів та структур, які мали на це визначене законом юридичне право. Цією нагодою скористалися від грудня 320 тисяч власників фабричних і торгових марок, приватні організації, а також усі інституції Європейського союзу. Офіційно новий європейський домен почне діяти з 9-го травня - Дня Європи.

«Відтепер конкурентоспроможна спільнота Європи, заснована на знаннях, стане більш відомою у світі інтернету», – заявила комісар ЄС з інформатики та медіа Вів’ян Редінґ.

«Сьогодні це дуже важливий момент в історії інтернету та в історії Європи, тому що новий високоякісний домен .eu відкривається для потенційного ринку понад чотирьохсот п’ятдесяти мільйонів заявників».

«...Домен .eu відкрився для громадськості, для всіх громадян. І це означає, що всі особи з правом проживання в Європі можуть відкрити .eu інтернет-адресу».


Комісар ЄС з інформатики та медіа Вів’ян Редінґ повідомила також, що реєстрацією займається неприбуткова організація eurid.eu, і на її власній на інтернет-сторінці eurid.eu можна знайти усю необхідну інформацію. Для цієї структури працюють сотні офіційних реєстраторів, котрі між собою конкурують за ціни і послуги. Тому громадяни, зацікавленні в реєстрації своєї адреси на інтернеті, повинні вибрати з огляду на ціни та якість послуг. Основний пакет реєстрації можна отримати уже за дванадцять євро.

Зацікавлення в реєстрації на домені .eu є великим, однак слід зазначити, що домен .com уже має понад сорок мільйонів заявників, а німецький .de понад десять мільйонів. Слід ще додати, що створення домену Євросоюзу не означатиме ліквідацію національних інтернет-доменів.
XS
SM
MD
LG