Доступність посилання

ТОП новини

В Італії другий день тривають парламентські вибори


Оскільки учора була католицька вербна неділя і передусім італійці йшли до церкви святити пальмові та оливкові гілки вибори вирішили проводити упродовж двох днів, щоб свято не вплинуло на явку виборців

Оскільки учора була католицька вербна неділя і передусім італійці йшли до церкви святити пальмові та оливкові гілки вибори вирішили проводити упродовж двох днів, щоб свято не вплинуло на явку виборців. Уже проголосували 66,5 відсотків виборців.

Боротьбу за владу ведуть правоцентристська коаліція прем’єр-міністра Сильвіо Берлусконі та лівоцентристська опозиція на чолі з колишнім головою Єврокомісії Романо Проді.

Чинний прем”єр Сильвіо Берлусконі в день виборів не втримався і на своїй виборчій дільниці у Мілані вступив у словесну перепалку з опонентом. Прийшовши на голосування із своєю 95-річною мамою Сильвіо Берлусконі голосно порадив їй поставити мітку напроти символу його партії, на що представник опозиційного блоку зробив зауваження, Берлусконі з посмішкою відповів, що хоча б мамі він може порадити, за кого голосувати і додав опоненту услід, що той представляє ту Італію, яку його мати не любить.

Шанси на перемогу у обох претендентів на крісло прем”єра оглядачі називають приблизно рівними. Перші офіційні результати голосування мають бути сьогодні увечері.
XS
SM
MD
LG