Доступність посилання

ТОП новини

Міська виборча комісія в Одесі спростовує обвинувачення обласної…


Петро Каландирець Одеса, 11 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Одеська міська територіальна виборча комісія , поширила сьогодні відкритий лист за підписом її голови Дмитра Монахіді до керівництва облтервиборчкому. Автори документу спростували поширену інформацію про те, що саме Одеська міська виборча комісія винна у зриві вчасного підрахунку результатів голосування на виборах до Одеської обласної ради.

У листі йдеться: „До Одеської обласної територіальної виборчої комісії був наданий протокол про підсумки голосування у багатомандатному виборчому окрузі № 1 з виборів депутатів Одеської обласної ради, складений Одеською міською територіальною виборчою комісією, що виконувала повноваження окружної комісії з цього виду виборів. Вказаний протокол було прийнято та розглянуто обласною комісією на її засіданні і оголошено особисто головою Одеської обласної територіальної виборчої комісії Віктором Белоусюком.

Відповідно до частини першої статті 20 Закону виборча комісія діє на підставі, в межах та у спосіб, встановлені Конституцією України та законами України.

Згідно з частиною третьою статті 72 Закону, у разі відповідності протоколів дільничних (окружних) виборчих комісій про підрахунок голосів виборців, поданих за кандидатів у депутати у відповідних виборчих округах (про підсумки голосування), вимогам Закону занесені до них відомості оголошуються. Саме це і було зроблено Одеською обласною територіальною виборчою комісією 01.04.2006 року щодо протоколу, наданого Одеською міською територіальною виборчою комісією про підсумки голосування у відповідному окрузі. Факт оголошення обласною виборчою комісією представлених у цей день міською територіальною виборчою комісією відомостей протоколу про підрахунок голосів свідчить про те, що протокол не містив виправлень, помилок, неточностей, а також про відсутність відповідно оформлених актів, складених уповноваженими особами місцевих організацій партій (блоків), та актів або письмових заяв про порушення вимог Закону під час підрахунку голосів виборців та транспортування виборчої документації.

Одеська міська територіальна виборча комісія здійснила усі передбачені Законом дії стосовно складання та передачі виборчої документації. Разом з тим Одеська обласна територіальна виборча комісія, всупереч вимогам Закону та вищезгаданим обставинам, неодноразово вимагала і продовжує вимагати від Одеської міської територіальної виборчої комісії прибути на її засідання для здійснення якихось дій щодо виборчої документації.

Більш того, з боку Одеської обласної територіальної виборчої комісії поширюються, в тому числі і в засобах масової інформації, відомості про те, що члени Одеської міської територіальної виборчої комісії не з’являються для нібито остаточного вирішення питання щодо здавання виборчої документації, що не відповідає фактичним обставинам, які мали місце 01.04.2006 року при прийомі виборчої документації від Одеської міської територіальної виборчої комісії.

Одеська міська територіальна виборча комісія вимагає від Одеської обласної територіальної виборчої комісії припинити безпідставні претензії до Одеської міської територіальної виборчої комісії поширення свідомо недостовірної інформації щодо дій Одеської міської територіальної виборчої комісії”.


У обласній територіальній виборчій комісії досі не підраховані голоси виборців Одеси і придунайського райцентру Ізмаїлу.
XS
SM
MD
LG