Доступність посилання

ТОП новини

Про роботу митних служб на Одещині.


Петро Каландирець

Одеса, 12 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Регіональна митна служба в Одесі стверджує, що за рік роботи митні правила стали більш зручними та прийнятними для тих хто займається зовнішньо економічною діяльністю. Дрібні підприємці з різних країн, які займаються в Одесі торгівлею, цим не погоджуються.

Спілкування з працівниками митниці для них і сьогодні є справжнім випробуванням.

Громадянин Туреччини на ім’я Акіф, вже 15 років займається перевезенням різноманітних товарів. Він твердить, що українські митники на кордоні досі не відмовилися від сумновідомого правила зняття хабаря за дозвіл на ввезення товарів.

„Саме останній рік дуже складно. Мій знайомий днями приїхав. Ми майже чотири години чекали у митниці оформлення документів. Більше запитань ніж роботи. Така сама ситуація на пропускному пункті Кучурган українсько-молдовського кордону. Там теж слід чекати у великих чергах. Перевіряють за допомогою собак. Складно стало. Але, якщо ти ще і громадянин Туреччини – твої справи будуть ще більше ускладненими”.

За словами керівника прес служби регіональної митниці в Одеській області Богдана Панаса „незважаючи на критичні зауваження добре спрацювала програма „Контрабанда стоп””.

„На багато менше стало чорної і сірої контрабанди. Це те, що дуже боляче відбивалося на бюджеті України. За останній квартал, як заявили міністр фінансів і голова уряду, фактично лише митна система була здатна виконати поставлені перед нею планові завдання щодо наповнення бюджету. Це свідчить, що зміни у митній системі відбуваються на краще”.

Митники переконані, що на покращення їхнього роботи вплинуло і технічне обладнання. Робота сучасної автомобільної доглядової системи та другого автомобільного терміналу на території Одеського морського торговельного порту дозволила позбутися черг з транзитними контейнерами.

На державному кордоні та у внутрішніх митницях нині продуктивно працюють „єдині офіси”, які надали імпортерам змогу скоротити час який вони витрачали на митне оформлення і догляд.
XS
SM
MD
LG