Доступність посилання

ТОП новини

35 школярів шпиталізували на Вінниччині з підозрою на туберкульоз


За повідомленням Міністерства з надзвичайних ситуацій, ще 15 дітей звернулися до лікарні вчора зі скаргами на погане самопочуття після того, як їм зробили проби туберкуліну – засіб, що визначає інфікованість населення на туберкульоз

За повідомленням Міністерства з надзвичайних ситуацій, ще 15 дітей звернулися до лікарні вчора зі скаргами на погане самопочуття після того, як їм зробили проби туберкуліну – засіб, що визначає інфікованість населення на туберкульоз.

Підвищена температура, загальна слабкість, лихоманка, ускладнене дихання – такі симптоми виявили у понад третини з 93 дітей, яким у плановому порядку провели класичну пробу манту. На думку лікарів, загрози для життя хворих дітей не існує. Триває розслідування інциденту, наразі найбільша підозра до самої речовини ля постановки проби та медичного інструментарію. Щодо родичів хворих дітей, то дехто з них скаржиться, що влада не попередила про заплановане медичне втручання і всі рішення ухвалювали під час шкільних занять без отримання згоди батьків.

Прес-служба Міністерства охорони здоров’я повідомила, що відомство доручило усім лікарням України тимчасово припинити постановку реакцій манту до з’ясування обставин інциденту.
XS
SM
MD
LG