Доступність посилання

ТОП новини

В Україні призупинили проведення проб туберкуліну - засобу, що виявляє збудник туберкульозу в організмі людини


Відповідне доручення Мінохорони здоров’я направило в усі лікарні України, санепідемстанції, регіональні управління охорони здоров’я.


Відповідне доручення Мінохорони здоров’я направило в усі лікарні України, санепідемстанції, регіональні управління охорони здоров’я.

Заступник головного санітарного лікаря України Людмила Мухарська повідомила:

“У трьох регіонах України зареєстрували випадки незвичайної реакції на введення туберкуліну. Для вивчення ситуації створена комісія, яка працювала в усіх трьох регіонах України і поїхали навмисне фахівці на завод, де виробляють туберкулін. Дуже важко зараз сказати остаточну причину, це може бути ускладнення, пов’язане з технікою введення препарату, ускладнення, пов’язані з якістю, наприклад, туберкуліну. Зараз перебуває у лікарні Херсонської області – 88 дітей, в Хмельницькій області – 47, а у Вінницькій – 35”.

Засіб туберкулін, що використовують для проведення внутрішньо-шкірної проби манту, виробляє Харківський завод “Біолік”.

35 школярів шпиталізували на Вінниччині з підозрою на туберкульоз.

Про ситуацію на Вінниччині – Дмитро Гройсман.

“Підвищена температура, загальна слабкість, лихоманка, ускладнене дихання – такі симптоми виявили у понад третини з 93 дітей, яким у плановому порядку провели класичну пробу манту. На думку лікарів, загрози для життя хворих дітей не існує. Триває розслідування інциденту, наразі найбільша підозра до самої речовини. Родичі хворих дітей скаржаться, що влада не попередила про заплановане медичне втручання, а всі рішення ухвалювали під час шкільних занять без отримання згоди батьків”.
XS
SM
MD
LG