Доступність посилання

ТОП новини

До США поїде нова група стажерів з Одеси.


Петро Каландирець Одеса, 13 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Від 10 до 14 квітня Агенція США з міжнародного розвитку в Україні та програма „Громадські зв’язки” проводять відбір кандидатів в Одеській області на участь у стажуванні у США. Цій темі була присвячена презентація проведена 13 квітня у приміщенні Одеського прес клубу реформ.

Для участі у стажуванні будуть відібрані дві групи: „Органи самоорганізації населення” та „Менеджмент утилізації твердих побутових відходів”.

Учасників відберуть за допомогою відкритого конкурсу. Тривалість стажування - три тижні. Метою програми є обмін професійним досвідом та ознайомлення з американською культурою.

Всі витрати по стажуванню покриваються коштами американського уряду.

Координатор програми „Громадські зв’язки” Агенції США з міжнародного розвитку Семен Расін повідомив, що переможці проведеного конкурсу під час перебування у США будуть мешкати у сім’ях американців. Очікується, що вони відвідають Агенцію з охорони навколишнього середовища США, приватні організації, які, серед іншого, працюють у галузі утилізації твердих побутових відходів. Вони побачать роботу найновіших технологій і пройдуть курс вивчення можливостей реалізації набутого досвіду в Україні. Завідуючий кафедрою прикладної екології Одеського державного екологічного університету Тимур Сафранов наголосив, що набуття досвіду утилізації твердих побутових відходів є особливо актуальним для Півдня України. В Одеській та Миколаївській областях нині не так багато фахівців у цій галузі. Досі не прагнуть вирішити цю проблему і в українських вищих начальних закладах, де необхідна підготовка студентів теж не проводиться.

На презентації був присутній і учасник однієї з програм реалізованих у 2002 році Агенцією США з міжнародного розвитку – головний редактор Одеського обласного державного радіо Сергій Комар. Він назвав нинішніє стажування надзвичайно важливим і розповів, що мав нагоду відвідати США у складі групи 10 журналістів регіональних телебачення і радіо.

Сергій Комар: „Я жив у сім’ї людини яка є українцем за походженням. Це був Андрій Чабанів, дід якого ще на початку 19 століття виїхав до Америки із Закарпаття. Ми вивчали роботу теле і радіокампаній в плані побудови програм, їхньої комп’ютеризації. Набутий досвід я впроваджую на обласному радіо. Говорили ми і про вивчення слухацької аудиторії, інтересу до тем. Побували у дуже багатьох кампаніях. Вивчали досвід рекламних агенств і так далі. Можу сказати лише одне. Тим хто переможе і побуває у США – це запам’ятається на все життя і допоможе у роботі”.

Координатор програми „Громадські зв’язки” Агенції США з міжнародного розвитку Семен Расін вважає, що набутий внаслідок стажування в Америці досвід допомагає багатьом колишнім учасникам різноманітних програм. Деякі з них вже відкрили в Україні, зокрема, Центри для лікування дітей хворих на ВІЛ СНІД, проводять регіональні семінари на різноманітні теми – медицини, освіти.
XS
SM
MD
LG