Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Терра Фантастика.


Київ, 14 квітня 2006 року. Прогулянка по місячних кратерах, політ людини в космос, інтелектуальні роботи, підводні човни - все це звичне для нас, сучасних людей, сто чи двісті років тому багато кому здавалося лише мрією, нездійсненністю, фантастикою. Фантастика, як своєрідний тип світогляду, фантастика- як літературний і мистецький жанр, фантастика- як потужна кіноіндустрія - про все це і трохи більше, сьогодні, під час всесвітнього форуму фантастів у Києві говорять “Звуки життя” – “Терра Фантастика”. З вами Надія Шерстюк.

Київ на кілька днів перетворився на "фантастичне" місто, а столичний Інститут фізкультури став острівцем найбільшої концентрації письменників-фантастів і поціновувачів цього жанру. У столиці розпочався найбільший европейський форум фантастів “Єврокон”. Чому цього року він проходить в Україні і що цікавого там відбувається - дізнаємося від нашого колеги Микити Моїсеєва.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Найбільше відомих фантастів подарували світу Сполучені Штати. Саме тут творили такі майстри цього жанру, як Айзек Азімов, Артур Кларк, Рей Бредбері. Але зараз, коли йдеться про фантастику, більше згадують не письменників, а кінематографістів, - зазначає нью-йоркський кореспондент Радіо Свобода Юрій Дулерайн. І фантастика, що пропонує нині Голівуд, орієнтована в основному на того глядача, якому треба розслабитися та відпочити.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Чи можливо створити фантастичний роман на національному грунті? Та ще й розгорнути його до мистецького проекту? Можливо, - запевнили письменники-фантасти Марина та Сергій Д’яченки, котрі запросили до участі у дійстві співачку Руслану. Проект "Дика енергія" бачила Наталя Коваленко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

“Золота ера” справжньої фантастики залишилася в минулому, - стверджують скептики. Тому, мовляв, нові диво-пророцтва, на кшталт підводного човна (передбаченого Жуль Верном) або відеомагнітофона (про який писав Герберт Уелс) навряд чи з’являться. Зі свого боку, український письменник-фантаст Марина Д’яченко визнаЄ - саме НАУКОВА фантастика дійсно переживає зараз не кращі часи. Інша справа – добре це чи погано?

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG