Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад знову заявив, що Ізраїль становить загрозу мусульманському світові, й поставив під сумнів Голокост


Ахмадінеджад говорив про винищення нацистами євреїв за Другої світової війни як про твердження, щодо яких існує сумнів. За словами президента Ірану, саме існування Ізраїлю, який він називає «сіоністським режимом», рівнозначне нескінченній і невгамовній загрозі ісламському світові.

Виступаючи вчора на відкритті в Тегерані міжнародної конференції на підтримку палестинського народу, Ахмадінеджад говорив про винищення нацистами євреїв за Другої світової війни як про твердження, щодо яких існує сумнів. Натомість, сказав він, немає сумніву в катастрофі палестинського народу.

За словами президента Ірану, саме існування Ізраїлю, який він називає «сіоністським режимом», рівнозначне нескінченній і невгамовній загрозі ісламському світові. Але, заявив Ахмадінеджад, цей режим «наближається до свого кінця», бо він є «струхлявіле дерево, яке змете перша ж буря».

Головна мета триденної конференції – зібрати кошти для уряду Палестинської автономії. Відтоді, як цей уряд створив радикальний войовничий рух «Хамас», автономія втратила фінансову підтримку Європи і США. «Хамас» не визнає існування Ізраїлю й прагне зліквідувати єврейську державу.
XS
SM
MD
LG