Доступність посилання

ТОП новини

Відоме французьке джазове тріо Жана-Франсуа Баеза вперше грає в містах України.


Леся Олійник Київ, 18 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Французьке джазове Тріо Жана-Франсуа Баеза вперше в Україні. Виступи відомих музикантів проходять у рамках фестивалю „Французька весна в Україні”. Сьогодні ввечері Тріо виступає в Національній музичній академії у Києві, а квитки на цей концерт розкупили ще два тижні тому.

„Ніжна суміш ліричних мелодій і витончених імпровізацій запрошує до подорожі в серце сучасної музики”, - так писала преса про Тріо Жана Баеза. Особливість цих французьких джазменів у незвичному для джазу інструментах: саксофон та контрабас поєднуються з популярним у Франції акордеоном. Саме на ньому і грає соло відомий композитор та акордеоніст Жан-Франсуа Баез. У Франції його визнали найкращим акордеоністом минулого року.

Тріо Жана-Франсуа Баеза приїхало в Україну на запрошення українського форуму джазової музики „Дніпрогастроль”. Чим французькі джазмени цікаві для досвідченого джазового слухача, запитую у директора "Дніпрогастролю” Володимира Толубка: „Нам цікаво, бо він грає сучасний - авангардний джаз, в якому є витоки, як мені здається і слов’янські – польські і є Схід. А в Україні це не так часто відбувається, бо у нас здебільшого музиканти грають традиційний джаз, традиційних американських музикантів. Раніше так ніхто не грав. Можна сказати, що це лірично-авангардний джаз”. У Київ французькі музиканти прибули з Донецька та Харкова. Далі на джазове тріо чекають у Львові та Дніпропетровську.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG