Доступність посилання

ТОП новини

Україно-іспанський співочий дует: концерт Монтсеррат Кабальє та Володимир Гришко в Києві.


Леся Олійник Київ, 19 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні в Національному палаці ”Україна” відбудеться єдиний в Києві концерт видатної оперної співачки Монтсеррат Кабальє. Її голос звучатиме в дуеті з всесвітньо відомим українським тенором Володимиром Гришком. У Києві примадонна перебуває вже кілька днів.

„Чорнії брови. Карії очі.” Ось так навчав української мови Володимир Гришко зірку світової оперної сцени Монтсеррат Кабаль’є. Як переконує Володимир Гришко, вони подарують незабутні хвилини зустрічі з прекрасною музикою. Іспано-український дует готує також слухачам подарунок – виконання відомої народної пісні.

На оперній сцені Монтсеррат Кабаль’є дебютувала 50 років тому. Очевидно, для її унікального голосу особливо підходить тенор. Адже не випадково її сценічними партнерами є, насамперед, представники саме тенорових голосів. Причому, найславетніші з них - Хосе Каррерас, Пласідо Домінго, Лючано Паваротті, Фредді Меркьюрі. До слова, чоловік Монтсеррат Кабалльє теж відомий оперний тенор. І як зізналася на прес-конференції славетна співачка, полюбила вона його саме за голос.

У Східній Європі Кабалльє теж не змінює своїм професійним уподобанням. Скажімо, в Росії вона співала з Миколою Басковим, а з українських тенорів припав до смаку Володимир Гришко. В його тембрі примадонна навіть почула схожість із голосом її чоловіка. Тому й почула від нього: “Гляди, не закохайся в Гришка!”

В Україну Монтсеррат Кабальє приїздить втретє, але, на зважаючи на свій поважний вік, уже мріє про наступні зустрічі. Оскільки, за її ж словами, в українцях бачить багато спільного з рідним іспанським народом. Для Володимира Гришка особисте знайомство з видатною співачкою стало продовженням довголітнього захоплення її мистецтвом. Переконані, що в сьогоднішньому концерті український тенор стане гідним партнером королеви опери, як називає він Монтсеррат Кабальє.
XS
SM
MD
LG