Доступність посилання

ТОП новини

Уряд США має намір упродовж цього року надати гуманітарну допомогу дітям України, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС


Про це повідомив Посол США Джон Гербст, приймаючи у міжнародному аеропорту “Бориспіль” благодійний вантаж до двадцятих роковин Чорнобильської катастрофи.

Про це повідомив Посол США Джон Гербст, приймаючи у міжнародному аеропорту “Бориспіль” благодійний вантаж до двадцятих роковин Чорнобильської катастрофи.

Джон Гербст: “Ця гуманітарна акція здійснюється спільно з Фондом допомоги і розвитку “Діти Чорнобиля” та ініціативи охорони здоров’я Спільноти американських кубинців. У її рамках надаються життєво необхідні медикаменти, товари медичного призначення та обладнання на суму 1,7 мільйонів доларів. Ними лікуватимуться постраждалі унаслідок Чорнобильської катастрофи українці, багато з яких – діти”.

За словами американського дипломата, вантаж розподілять між дитячими лікарнями і благодійними організаціями в одинадцяти областях України.

Міжнародний фонд допомоги та розвитку “Діти Чорнобиля” та благодійний фонд “Україна 3000” домовилися співпрацювати для порятунку українських дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

З ініціативи цих двох фондів, українські дитячі лікарні регулярно отримуватимуть медикаменти та обладнання, необхідні для лікування дітей. Про це повідомила сьогодні голова фонду “Україна 3000” Катерина Ющенко – приймаючи благодійний вантаж зі США.

“Ми спільно працюємо і маємо багато проектів, тому що вважаємо, що маємо одну мету – краще майбутнє для наших дітей. Проблема Чорнобиля – це не є проблема тільки України чи Білорусі. Це є загальна проблема людства. Ми побачили за останні двадцять років, що це не є тільки техногенна проблема. А це є проблема і здоров’я дітей, і знищення культури Полісся, і ми лише сьогодні усвідомлюємо наслідки цієї величезної проблеми”, - зазначила Катерина Ющенко, дружина українського Президента.
XS
SM
MD
LG