Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: помазані Богом.


Київ, 25 квітня 2006 року. На цьому тижні вони, зазвичай непомітні у бурхливому сучасному житті, виходять на перший план - стають справжніми дійовими особами. І це зрозуміло, адже яка паска стане справжньою без освячення? Саме тому ми сьогодні поговоримо про священиків. У Звуках Життя "помазані Богом" з Микитою Моісеєвим.

У час інформаційного буму люди все частіше звертаються по допомогу до інтернету або телевізора - ба навіть лікуються без допомоги фахівців. Втім, самотужки полікувати душу вдається небагатьом, і тоді роль цілителя може взяти на себе священик. Зараз церква в Україні відроджується - все помітнішою стає різниця між людьми старшого покоління, вихованими атеістичною радянською системою і людьми молодшими, які до церкви ставляться з повагою. Ми поцікавились у перехожих - чи часто вони звертаються до священика по допомогу?

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Бути священиком – по плечу далеко не всім, - констатує психолог Наталія Кухтіна. Священик має бути не лише носієм віри, він повинен мати і хист психотерапевта, і талант психолога. А головне – він має бути завжди готовим жертвувати собою.

У Львівській духовній семінарії намагаються максимально підготувати майбутніх греко-католицьких священиків до всіх психологічних випробувань, які на них чекають. У цьому запевнили львівську кореспондентку Радіо Свобода Галину Терещук, яка відвідала цю семінарію.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Священиків у американських протестантів немає - чи точніше сказати, називаються вони по-іншому: пастор або проповідник. При чому, з словами кореспондента Радіо Свобода у США Юрія Дулерайна, стати пастором може будь-хто. Своєї власної церкви наприклад, діяльність якої не оподатковується. Можна навчитися бути священиком, але чи вдастсься від цього ним насправді стати? І Взагалі, священик - це професія чи покликання? Ми спитали у перехожих.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Мало хто зі служителів Божих може порівнятися з ним за життєвими поворотами. Ким тільки він не був – декоратором на кіностудії працював, малювання дітям викладав, в армії служив, програму на телебаченні вів, депутатом Верховної Ради обирався... Але чимало людей знають Юрія Бойка передусім як священика київської православної церкви Бориса і Гліба. Саме тут з ним спілкувалася кореспондента “Звуків життя” Наталка Коваленко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG