Доступність посилання

ТОП новини

Вищий адміністративний суд України відхилив пізно ввечері в вівторок позови до Центральної виборчої комісії про визнання неправомірними дій ЦВК зі встановлення результатів виборів до Верховної Ради


Суд не встановив порушень законодавства з боку ЦВК і визнав за безпідставні вимоги позивачів. Водночас суд скасував свою постанову, якою забороняв ЦВК офіційно оприлюднювати результати виборів. Ухвала суду набуває чинності негайно, є остаточною і не може бути оскаржена.


Суд не встановив порушень законодавства з боку ЦВК і визнав за безпідставні вимоги позивачів. Водночас суд скасував свою постанову, якою забороняв ЦВК офіційно оприлюднювати результати виборів.

Ухвала суду набуває чинності негайно, є остаточною і не може бути оскаржена.

Позивачі у справі – блоки Наталі Вітренко, Юрія Кармазіна, Володимира Литвина і партія «Віче» – стверджували, що ЦВК припустилася порушень із підрахунком голосів, які унеможливлюють установити результати виборів. Усі чотири блоки й партії за результатами виборів набрали менше від 3 відсотків голосів і не пройшли до Верховної Ради.

Керівники цих політичних сил уже висловили невдоволення ухвалою Суду. Зокрема, Наталя Вітренко і Юрій Кармазін уважають, що ухвала свідчить про владне втручання в судочинство чи контроль влади над судовою системою.

Член ЦВК Марина Ставнійчук припускає, що Центрвиборчком оприлюднить офіційні результати виборів у четвер.
XS
SM
MD
LG