Доступність посилання

ТОП новини

Нове укриття для реактора на Чорнобильській атомній електростанції мали би збудувати до 2009 року


Про такі очікувані терміни добудови повідомив представник Держдепартаменту США Стівен Рейдмейкер під час слухань в американському Конґресі, присвячених річниці Чорнобиля.

Про такі очікувані терміни добудови повідомив представник Держдепартаменту США Стівен Рейдмейкер під час слухань в американському Конґресі, присвячених річниці Чорнобиля: “План “Укриття” дійшов до своєї кінцевої та найважливішої стадії – власне спорудження укриття. Перегляд вартості виконання цих робіт перебуває на завершальному етапі. Очікується, що спорудження нового безпечного саркофагу або укриття завершать до 2009 року”.

Співголова Гельсінської комісії Кріс Сміт назвав аварію на ЧАЕС найбільшою техногенною катастрофою в історії та закликав світову спільноту ліквідувати її наслідки.

Посол України Олег Шамшур у своєму виступі на слуханнях у Конґресі наголосив на подальших наслідках катастрофи: “Я б також хотів наголосити на факті, яким інколи нехтують: ми повинні зважати на те, що, наприклад, період так званого напіврозпаду радіоактивного стронцію, який потрапив в атмосферу у 1986 році, становить 90 років. Найгірші наслідки цієї катастрофи все ще можуть чекати на Україну та інші держави”.
XS
SM
MD
LG