Доступність посилання

ТОП новини

Cоціальне служіння церков в Одесі активізується.


Петро Каландирець Одеса, 27 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Про це йшлося на проведеному 27 квітня засіданні Координаційної ради духовно-світської злагоди при Одеському міському голові. Це перше засідання ради, після тривалої перерви, яка була викликана виборами до місцевих органів влади.

Священик о.Олександр Бортник ознайомив присутніх з Великоднім посланням Предстоятеля УАПЦ, митрополита Київського і всієї України, владики Мефодія. Зі святочними привітаннями зверталися і представники римо-католицької, пресвітеріанської церков, християн віри євангельської.

Голова відділу міжцерковних відносин УАПЦ в Одеській області,священик - капелан соціального служіння, о. Петро Мартьянов у виступі перед учасниками засідання ради духовно-світської злагоди наголосив, що “зібрана інформація про святкування Великодніх свят дозволяє говорити, що усі християнські церкви і громади міста Одеси провели різноманітні соціальні акції. Затверджений наказ міністра оборони України про запровадження в армії посади капелан-священик. Саме тому у перший пасхальний день священики автокефальної православної церкви мали нагоду відвідати кілька військових частин Південного оперативного командування і освятили паски. Військовики одержали благословіння на продовження служби.

Учасники засідання Координаційної Ради
Проведена цими днями і зустріч з ветеранами Другої світової війни, товариства інвалідів Приморського району Одеси. Представники різних християнських конфесій благословили цих людей. Треба було бачити радість на їхніх очах.

Президент місії „Гедеонові брати” Валерій Зленський спільно зі священиками УАПЦ відвідав Одеську обласну дитячу лікарню, де був проведений молебень. Діти отримали у подарунок яскраво ілюстровані книжки”.


За словами о. Петра Мартьянова, цього тижня планується відвідати і інші міські спеціалізовані медичні заклади.

Присутня на засіданні начальник управління внутрішньої політики Одеської міськради Наталка Чайчук розповіла присутнім представникам різних християнських конфесій про результати виборів до Одеської міської ради та підсумки роботи першої сесії нового скликання.

Визначені плани роботи на найближчий час. Зокрема планується запросити на найближчі засідання Координаційної ради духовно-світської злагоди при Одеському міському голові новообраних керівників
Учасники засідання Координаційної Ради
депутатських фракцій міськради, начальників управлінь культури та інформації. Була підтримана пропозиція президента „Місії морякам” в Одесі Олександра Сорокіна щодо необхідності проведення зустрічі з керівником фракції, яка буде контролювати питання духовності.

При Координаційній раді мають утворити секретаріат представників різних християнських церков, який матиме повноваження співпрацювати безпосередньо з керівниками різних депутатських фракцій міської ради. До наступного засідання ради духовно-світської злагоди представники різних християнських церков Одеси мають визначити своїх повноважних представників, які будуть у складі секретаріату.
XS
SM
MD
LG