Доступність посилання

ТОП новини

Учасники національно-визвольних змагань полковник Євген Коновалець, Андрій Мельник, Степан Бандера, Ярослав Стецько та інші українські патріоти мають бути перепоховані у Львові


Про це повідомив “Радіо Свобода” колишній президент Української Народної Республіки в екзилі, керівник Організації Українських Націоналістів Микола Плав’юк

Про це повідомив “Радіо Свобода” колишній президент Української Народної Республіки в екзилі, керівник Організації Українських Націоналістів Микола Плав’юк.

Сьогодні на рівні держави, згідно з Указом Президента про вшанування видатних діячів УНР та ЗУНР, розглядаються два варіанти перепоховання.

Національних героїв можуть поховати у Києві або у Львові. Микола Плав’юк в ексклюзивному інтерв’ю “Радіо Свобода” сказав: “Львів має добрі шанси створити саме такий комплекс аби гідно вшанувати учасників підпільно-визвольної боротьби”.

У 2007 році завершується термін оренди на цвинтарі у Роттердамі місця, де похований полковник Євген Коновалець, який загинув у 1938 році від рук московського агента. Майже 70 років могилою опікується ОУН.

Місцем поховання Андрія Мельника займається Люксембург, у Парижі за місцем спочинку Симона Петлюри доглядає бібліотека його імені.

У Мюнхені за могилами учасників визвольних змагань пильнують українці закордоном. Микола Плав’юк сподівається, що Україна у найближчий час вирішить питання щодо перепоховання видатних українців.
XS
SM
MD
LG