Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні - Міжнародний день солідарності трудящих


У Києві ініціативна група громадян “Баста” проведе марш від площі Слави до арки Дружби народів. Комуністи пройдуться від станції метро “Арсенальна” до пам’ятника Леніну. А прогресивні соціалісти планують влаштувати дійство на Хрещатику та біля пам’ятника організатору Жовтневої революції.

У Києві ініціативна група громадян “Баста” проведе марш від площі Слави до арки Дружби народів. Комуністи пройдуться від станції метро “Арсенальна” до пам’ятника Леніну. А прогресивні соціалісти планують влаштувати дійство на Хрещатику та біля пам’ятника організатору Жовтневої революції. Історія святкування 1 травня почалася у Чикаго. 1886 року чиказькі робітничі організації вийшли на демонстрацію і вимагали 8-годинного робочого дня. Демонстрація закінчилася кровопролиттям.

Через три роки Паризький Конгрес ІІ Інтернаціоналу назвав 1 травня Днем солідарності трудящих всього світу і запропонував щорічно відзначати цей день демонстраціями із соціальними вимогами.

Із розпадом СРСР це свято перестали відзначати на офіційному рівні. Щоправда, вихідні залишилися. Що ж стосується самих українців, то їхня думка щодо святкування така: “Я дуже люблю свято 1-го травня. По-перше, це вихідні. По-друге, це вилазки. По-третє, можна поїхати десь на природу і випити...”. “Зараз воно відійшло вже. Як і комуністи, які щороку набирають все менше голосів”.
XS
SM
MD
LG