Доступність посилання

ТОП новини

У Криму маніфестації трудящих проходили під саксафон і джазову музику.


Володимир Притула Сімферополь, 1 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – У Криму першотравневі маніфестації трудящих проходили в тому числі і під саксафон та джазову музику.

Першотравнева колона сімферопольської організації Компартії формується під звуки саксофону і під розтяжкою “Московський цирк”, що викликає посмішки аполітичних перехожих. Комуністи очолили демонстрацію трудящих, в якій у Сімферополі взяли участь понад 20 партійних та профспілкових організацій різної орієнтації.

Колона під червоними прапорами була також однією з найбільших, а очолювали її не партійні лідери, а прикрашений червоним кумачем автомобіль, на якому стояли юнак і дівчина, котрі намагалися зображати відомий московський монумент “Когоспник і селянка”, тільки її герої тримали кувалду і щось кругле та незрозуміле.

Чисельною була і колона під фіолетовими прапорами – це активісти НДП та Блоку Куницина весело пройшли під хуліганський джаз. Населення на центральному майдані Сімферополя, яке із захватом вітало червонопрапорні і

революційно-музичні колони Компартії та профспілок, було здивоване такою вільністю, але вголос не протестувало. Очевидно, присутні зрозуміли політичний момент, адже за кілька днів до того лідери комуністів та народних демократів домовилися про коаліцію у кримському парламенті.

Після демонстрації кожна політична сила пішла на свою маївку. Комуністи, наприклад у своєму колі поскаржилися на нерозумний народ. Лідер кримських комуністів Леонід Грач, зокрема, пожалкував, що український народ давно не думає радянськими і соціалістичними категоріями і за це змушений буде розплачуватися перед олігархами.

На фото: Першотравнева демонстрація у Сімферополі, 1 травня 2006 р.


XS
SM
MD
LG