Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі очікують представницьку делегацію інвесторів з Ізраїлю.


Петро Каландирець Одеса, 28 квітня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Пропозиції співпраці з Ізраїлем обговорили на зустрічі Одеського міського голови Едуарда Гурвіца з делегацією Асоціації сприяння розвитку і співпраці „Ізраїль – Україна і країни СНД”.

Президент Асоціації Леон Табаков передав Одеському міському голові привітання від мера Хайфи. Він високо оцінив результати перебування в українському причорноморському місті групи ізраїльських підприємців, які брали участь у цьогорічних святкуваннях з нагоди Дня Одеси. Саме тоді вдалося налагодити чимало взаємовигідних контактів.

Стало відомо, що цього року з Ізраїлю в Україну приїде ще одна група поважних гостей, яка шукає можливості інвестування у розвиток сільського господарства. Крім Одеси інвестори мають намір відвідати Київ, Донецьк та Херсон. Вони візьмуть участь і у бізнес-форумах.

„Після проведення у листопаді 2005 року засідання міжурядової комісії з економічної співпраці між Ізраїлем і Україною були визначені перспективи співпраці і підписаний двосторонній меморандум. Обидві сторони висловили готовність співпрацювати у галузях екології, комунікації та зв’язку, будівництва, медицини, сільського господарства та фармакології. Після підписання меморандуму провели кілька круглих столів в рамках співпраці з Ізраїльським інститутом експорту. Є усі передумови для активізації двосторонньої співпраці та відновлення дружніх зв”язків між містами-побратимами Одесою та Хайфою”, сказав президент Асоціації сприяння розвитку і співпраці „Ізраїль – Україна і країни СНД” Леон Табаков.

Начальник департаменту зовнішніх зв”язків Одеської міськради Олег Долженков під час спілкування з працівниками місцевих ЗМІ, висловив задоволення тим фактом, що останнім часом спостерігається значна увага з боку іноземних інвесторів, зокрема ізраїльських, до можливостей інвестування у різноманітні проекти в Одесі.

Гості з Ізраїля
„Тут можна досить ефективно використовувати і наші побратимські зв”язки з Хайфою. Ця ідея була обговорена під час проведеної зустрічі. Передбачається, зокрема, що між Одесою і Хайфою буде створена міжмуніципальна комісія та торговельна промислова палата.

Крім цього наші ізраїльські гості привезли пакет пропозицій, присвячених використанню новітніх технологій у сільському господарстві, у будівництві очисних споруд тощо”.


Одеський міський голова Едуард Гурвіц пообіцяв гостям з Ізраїлю, що інвесторам, які матимуть бажання вкладати гроші у реалізацію перспективних проектів та працювати в Одесі – будуть створені усі належні сприятливі умови для пошуку партнерів.
XS
SM
MD
LG