Доступність посилання

ТОП новини

Комітет виборців України розповів про реалізовані в Одесі проекти.


Петро Каландирець Одеса, 3 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Наприкінці лютого 2006 року в Одеській області стартував проект Одеської обласної організації Комітету виборців України „Захистимо свій вибір”. Про підсумки реалізації згаданого проекту йшла мова на засіданні Одеського прес клубу реформ.

Основні завдання проекту – проведення моніторингу списку виборців і готовності дільничих виборчих комісій до дня голосування. Проведені семінари покликані пояснити специфіку голосування за партійними списками, права і обов''язки виборців, відмінності процедури голосування і таке інше.

Проект складався з трьох етапів. Під час першого активісти Одеської обласної організації КВУ відвідали понад 40 дільничих виборчих комісій, виписали зі списків данні про три тисячі виборців та відвідали їх для проведення додаткової перевірки даних наведених у списках.

Під час другого етапу була проведена перевірка готовності до виборів міських і сільських дільниць.

Представники Комітету виборців України поширили серед виборців, у організаціях і закладах, інформаційно-освітні матеріали «Як депутат може тобі допомогти?» про повноваження новообраних депутатів місцевих Рад та Верховної Ради.

Проект «Захистимо свій вибір» був реалізований за фінансової підтримки канадського агенства міжнародного розвитку та Посольства Канади в Україні.

Голова Одеської обласної організації КВУ Анатолій Бойко підкреслив також, що під час парламентських і місцевих виборів у 2006 році реалізовані і кілька програм. Одна з них – під назвою «Вибори – 2006: моніторинг дотримання прав виборців» стала можливої за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Вона допомагала відстежувати дотримання прав виборців в Одеській області під час виборчої кампанії 2006 року.

В рамках проекту також провели інформування виборців про їхні права і обов''язки. В газеті обласної Ради «Одеські вісті» вийшли у світ чотири тематичні випуски інформаційно- освітньої сторінки для виборців.

Голова Одеської обласної організації УРП «Собор» Федір Нарійчук вважає, що проекти реалізовані на Одещині Комітетом виборців зробили значний поштовх на шляху становлення громадянського суспільства і обізнаності виборців.

„Вони допомагають виборцями бути значно активнішими. Під час цьогорічної виборчої кампанії реалізовані зусиллями КВУ проекти відігравали значну роль для демократизації супільства”.

Цікавою була і точка зору лідера миколаївської крайової організації Народного Руху України Юрія Діденка:

“Такі проекти необхідні, бо вони сприяють розвитку демократії в Україні. Інша справа, що не скрізь були ефективно витрачені кошти Фондів. Комітет виборців України нині став активним учасником виборчого процесу і сприяє підвищенню обізнаності громадян навколо виборів”.

Серед реалізованих на Одещині проектів на засіданні Прес слубу реформ «Порто-Франко» відзначили і такі – «Як і кого ми обираємо 26 березня?», «Знайди себе і не втратиь власний голос», «Не залишайся байдужим»..

У завдання проекту «Освіта виборців малих міст Одещини» входило інформування виборців малих міст і сіл регіону про нове виборче законодавтво, процедуру голосування.
XS
SM
MD
LG