Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Єхануров не вважає намір «Raiffeisen Investment» припинити співробітництво з «РосУкрЕнерго» підставою для перегляду співробітництва України й «РосУкрЕнерго»


4 квітня австрійська компанія «Raiffeisen Investment AG» заявила, що може припинити співробітництво з компанією «РосУкрЕнерго» у липні-серпні 2006 року.

I>«Якщо буде інша компанія, яка буде поставляти стільки ж газу, ми із задоволенням візьмемо іншу компанію. Не буде іншої, будемо із цією працювати», - заявив журналістам прем''єр-міністр Юрій Єхануров.

4 квітня австрійська компанія «Raiffeisen Investment AG» заявила, що може припинити співробітництво з компанією «РосУкрЕнерго» у липні-серпні 2006 року.

Член правління «Raiffeisen Investment» Вольфганг Пучек повідомив, що після підтвердження інформації про власників 50% частки «РосУкрЕнерго», RIAG припиняє бути довіреною особою.

А Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» заявляла про намір направити запити українським бізнесменам Дмитру Фірташу й Івану Фурсіну щодо їхньої участі в компанії «РосУкрЕнерго».

За повідомленням російської газети «Известия», що входить у холдинг «Газпром-Медіа», з посиланням на звіт міжнародної аудиторської компанії «PriceWaterhouse Coopers» про фінансову діяльність «РосУкрЕнерго», бенефіціаріями 50-відсоткової частки «Raiffeisen Investment AG» в «РосУкрЕнерго» є 2 громадянина України - Фірташ (45% акцій) і Фурсін (5% акцій).

У липні 2004 року дочірні компанії Газпромбанку (Росія) і Raiffeisen (Австрія) створили «РосУкрЕнерго» з реєстрацією у Швейцарії для поставок туркменського газу в Україну до 2028 року.

Російський газовий монополіст «Газпром» володіє 50% акцій «РосУкрЕнерго».
XS
SM
MD
LG