Доступність посилання

ТОП новини

Україна сподівається на активну підтримку Європарламентом українського бачення майбутньої угоди з ЄС про асоціацію, яка б чітко передбачила перспективу членства України в ЄС


Про це мовиться в листі президента України до голови Європейського Парламенту Жозепа Борреля і Фонтельєса.

Про це мовиться в листі президента України до голови Європейського Парламенту Жозепа Борреля і Фонтельєса.

Україна вітає заклик Європарламенту до Європейської Комісії розпочати переговори про укладення Угоди про асоціацію. Також Україна вітає й позитивний сигнал Європарламенту про те, що кінцевою метою її візових узаємин із ЄС мав би стати безвізовий режим, мовиться далі в листі.

Крім того, Ющенко дуже задоволений резолюцією Європарламенту про парламентські вибори в Україні. Президент вдячний європарламентарям за високу оцінку демократичних процесів в Україні.

Відданість України спільним із ЄС принципам демократії, верховенства права, поваги до прав людини, ринкової економіки – це свідомий вибір українського народу для розбудови майбутнього своєї держави, зазначив Ющенко. Президент вірить, що це єдиний шлях, яким Україна зможе посісти своє місце в об’єднаній європейській спільноті, і сподівається на подальшу плідну співпрацю.

Лист Ющенка оприлюднила 6 травня ввечері прес-служба президента.

9 травня Європейський Союз святкує День Європи. Цього дня 1950 року тодішній міністр закордонних справ Франції Робер Шуман подав пропозицію об’єднати Європу. Розвиток цієї пропозиції привів урешті до створення Євросоюзу.

В Україні святкування Дня Європи переноситься через те, що День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вшановується в Україні 9 травня, а не 8-го, як у Європі. Цього року День Європи відбудеться в Києві 20 травня, в Запоріжжі 26 травня і в Харкові 28 травня.
XS
SM
MD
LG