Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Держдуми Росії нагородив мера Харкова російською медаллю


Російський депутат наголосив, що новообраний мер зможе значно примножити традиції дружби між Україною і Росією.

Як повідомила прес-служба Харківської міськради, депутат Державної Думи Росії генерал Валентин Варенніков вручив харківському мерові 5 травня російську медаль «За обов’язок і честь». Цю неофіційну нагороду заснувала Російська асоціація Героїв Радянського Союзу, Героїв Росії і повних кавалерів ордена Слави. Асоціація нагороджує нею осіб, що, на її думку, особливо відзначилися, виконуючи свої обов’язки.

Генерал армії Валентин Варенніков був одним із провідних діячів ҐКЧП – невдалого путчу проти тодішнього радянського керівництва. 19 серпня 1991 року Варенніков, на той час заступник міністра оборони СРСР, прибув до Києва й вимагав від її президента Леоніда Кравчука запровадити в Україні надзвичайний стан.

Нині в Харкові Варенніков наголосив, що новообраний мер міста зможе значно примножити традиції дружби між Україною і Росією. Добкін у відповідь висловив сподівання, що Харків дуже скоро «знову стане столицею українсько-російської співпраці».

На запрошення Михайла Добкіна до Харкова прибула делегація Держдуми Росії для участі у святкових заходах з нагоди 61-ї річниці перемоги у Другій світовій війні.

Члени фракції «Єдина Росія» Державної Думи Георгій Голіков та Василь Тетерін, а також радник управління міжпарламентських зв’язків Держдуми Лев Котельников візьмуть участь в урочистостях на честь Дня перемоги, що вже почалися у місті, а також зустрінуться з харків’янами-ветеранами Другої Світової війни.

Офіційна зустріч російської делегації із харківським мером Михайлом Добкіним відбудеться завтра – 9 травня.

Представників української влади на святкування Дня перемоги мер Харкова не запрошував, повідомляє кореспондентка Радіо «Свобода».

Минулого місяця Михайло Добкін також отримав нагороду від патріарха Російської православної церкви Алексія Другого.
XS
SM
MD
LG