Доступність посилання

ТОП новини

Про порушення прав людини в Україні повідомляє Міжнародна Амністія


Про це йдеться у звіті правозахисної організації про стан прав людини у світі за 2005 рік, котрий оприлюднили сьогодні у Лондоні.

Про це йдеться у звіті правозахисної організації про стан прав людини у світі за 2005 рік, котрий оприлюднили сьогодні у Лондоні.

За даними правозахисників, в Україні й досі міліція застосовує тортури та брутально ставиться до затриманих. Так, за офіційними даними Генеральної прокуратури України у 2005 році було порушено 226 кримінальних справ за фактами побиття, застосування працівниками міліції насильства щодо затриманих громадян.

У 2005 році з цього приводу до органів влади надійшло понад тисячу скарг У звіті Міжнародної Амністії йдеться також про поганий стан утримання підозрюваних у тимчасових ізоляторах МВС. Чимало з них не мають елементарних санітарних умов, що призводить до поширення туберкульозу.

Міжнародна амністія вказує і на те, що у 2005 році в різних регіонах України були скоєні 9 нападів на євреїв та на синагоги. Також зафіксовані й інші расистські напади у Києві та Львові. Але у деяких випадках, міліція трактувала ці прояви, як звичайне «хуліганство». У звіті Міжнародної Амністії відзначено і слабкий поступ України у законодавчому переслідуванні поширеної практики торгівлі людьми.

Міжнародні правозахисники звертають увагу і на те, що вже шостий рік не розкрито причин убивства журналіста Георгія Гонгадзе.
XS
SM
MD
LG