Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині звільняють 9 голів райадміністрацій.


Галина Терещук Львів, 24 травня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Подання про звільнення 9 голів районних адміністрацій Львівщини зробив до Президента України керівник області нашоукраїнець Петро Олійник. У списку претендентів на звільнення ті люди, які не належать до партії «Наша Україна». Кандидатури на посаду керівників 7 районів Львівської області погоджуються у Києві. Вони уже пройшли співбесіду в адміністрації Президента. Що це політичні репресії чи намагання поліпшити економічну ситуацію в регіоні?

Про свій намір звільнити 9 голів райадміністрацій керівник області Петро Олійник повідомив на колегії. Усі претенденти на позбавлення посад належать до Української Народної Партії, Блоку Юлії Тимошенко і об»єднання «Свобода». За словами голови обладміністрації пана Олійника, причина звільнення- низькі економічні показники по районах і зростання безробіття. Таке твердження керівника області заперечує голова Яворівської райадміністрації Ростислав Новоженець, який у списку претендентів на звільнення. За його словами, керівник області жодного разу не побував у районі, щоби провести зустріч з активом і ознайомитись з економічною ситуацією в районі, де працюють іноземні інвестори.

«Ріст обсягів виробництва становлять 16 відсотків, в області падіння. Інвестиції на одну особу в районі 320 доларів, в області 153».

Ростислав Новоженець та інші претенденти на звільнення у діях голови обладміністрації вбачають політичні мотиви.Адже напередодні виборів голів райадміністрацій попередили, якщо блок Юлії Тимошенко у їхньому районі набере більше голосів, аніж «Народний Союз «Наша Україна»», то їм доведеться написати заяви на звільнення. Подібне попередження було, коли по районах обирали голів райрад.

«Люди, які прийшли до влади в області, не мали наміру нічого змінити на краще. Вони не цікавились роботою, а лише виборами, вони не оцінювали об»єктивно роботу голів РДА і не намагались їм допомогти чи покритикувати, а займались своїми справами».

Місцеві політологи зазначають, що «Наша Україна намагається запровадити в області однопартійну систему, зміцнити позиції провладної партії в регіоні. Натомість Петро Олійник переконує, що він призначив цих людей після президентських виборів не за професійними якостями, а під тиском політичних партій.

Голови райадміністарцій, звільнення яких ініціює Петро Олійник,шукають правди у Президента України, до якого вони звернулись із листо
XS
SM
MD
LG